in

Tea house mimic the shape of Chinese hills By Spacemen studio

The undulating, sculptural planes form various nooks and niches for patrons with a need of privacy, while their soft nature invites them to touch and feel them. The shanghai-based architects have strategically placed a grey mirror behind the sofa, which enhances the narrow site and reflects the gold cloud, creating a sense of dining under a forest.

The sculptural piece is used to mask a structural column, turning it into the focal point where all chains are anchored, while its various levels and hues also conceal the store’s technical equipment, including lighting, spekears, and cameras. Grey terrazzo, matte black stained timber and grey upholstery fabrics compose a muted material palette that provides a sleek background for the gold structure above.

The dreamlike interior of the dining area contrasts the historic exterior of the tea house, which has been left mostly in tact due to preservation guidelines. A brass cage integrated into the entry foyer predisposes visitors for what is to follow on the inside, while brass arches and window frames have been inserted around the façades of the building to form more indoor spaces from the exterior corridors.

Icha_01 Day Exterior Photos_05


Icha_01 Day Exterior Photos_03


Icha_01 Day Exterior Photos_08


Icha_01 Day Exterior Photos_02

All photos by Min Chen Xuan

The undulating, sculptural planes form various nooks and niches for patrons with a need of privacy, while their soft nature invites them to touch and feel them. The shanghai-based architects have strategically placed a grey mirror behind the sofa, which enhances the narrow site and reflects the gold cloud, creating a sense of dining under a forest.

The sculptural piece is used to mask a structural column, turning it into the focal point where all chains are anchored, while its various levels and hues also conceal the store’s technical equipment, including lighting, spekears, and cameras. Grey terrazzo, matte black stained timber and grey upholstery fabrics compose a muted material palette that provides a sleek background for the gold structure above.

The dreamlike interior of the dining area contrasts the historic exterior of the tea house, which has been left mostly in tact due to preservation guidelines. A brass cage integrated into the entry foyer predisposes visitors for what is to follow on the inside, while brass arches and window frames have been inserted around the façades of the building to form more indoor spaces from the exterior corridors.

Icha_03 Interior Photos_09


Icha_03 Interior Photos_14-2


Icha_03 Interior Photos_11-2


Icha_05 Diagram_Elevation 01


Icha_05_Diagram_Section 01

Icha_interior_section_bar_restaurant_dining_shanghai_china


Icha_01 Day Exterior Photos_07

Leave a Reply

Loading…

0

Comments

comments

Mirrored installations by Sarah Meyohas create infinite tunnels strewn with dangling flowers

Baroque Underwater Photography by Christy Lee Rogers